Založ si blog

Bezhraničná chamtivosť ničí našu Zem

Čo sa týka počtu druhov na našej planéte Zem, podľa časopisu PLoS Biology a iných zdrojov, sa odhaduje medzi 8 až 100 miliónov.

Doteraz zatriedili len asi 1,2 milióna z nich a odhaduje sa, že pri prítomnom tempe by im trvalo viac ako 1000 rokov na zatriedenie všetkých.

Nebezpečenstvo existuje nielen v tom, že niektoré druhy vyhynú skôr ako by sme ich mohli zatriediť pre globálne oteplovanie, ale i chamtivosť!

Zoberme si prípad nosorožcov v Afrike. Keďže ich rohy sa zväčša používajú na liečenie chorôb, sú ohrozené pytliackymi gangami na vyhynutie.

Len v roku 2011 gangy zabili skoro 450 nosorožcov. Prečo? Cena rohu za kilogram sa dnes pohybuje na čiernom trhu nad 50 000 euro!

No nielen to! Správy celosvetovo ukazujú na bezhraničnú chamtivosť, keď hovoria o vlámaniach do aukčných domov a dokonca aj do zoologických záhrad!

Radšej 5 slov mysľou ako 10 000 jazykom

26.09.2015

Túto podnecujúcu myšlienku vyjadril apoštol Pavol, keď pod inšpiráciou napísal svojim kresťanským spolubratom v meste Korint v liste 1. Korinťanom 14:1: “No aj tak by som v zbore radšej povedal päť slov svojou mysľou, aby som aj iných poučil slovami, ako desaťtisíc slov jazykom.” Keď apoštol Pavol hovoril o zázračných daroch svätého ducha, ktoré sa prejavovali v [...]

Militantný ateizmus je reakcia a predzvesť

06.09.2014

Militantný ateizmus, ktorého poprednými zástancami a ambicióznymi predstaviteľmi dnes sú Richard Dawkins a Lawrence Krauss, okrem iných ateistov a evolucionistov, je reakcia na cirkevnú inkvizíciu, ktorá po stáročia bola najkrutejšou vládou v Európe a iných „kresťanských“ krajinách sveta. Historické knihy nám pomáhajú preskúmať minulosť cirkevnej vlády [...]

Šalamún o kráľoch a Božích tajomstvách

29.08.2014

Newyorkské dvojičky. Stratené malajzijské lietadlo MH370. Bahámsky trojuhojník. Alebo hocijaké iné svetské tajomstvo, ktorému určití ľudia venujú takmer celý svoj život, sa nikdy nemôžu porovnať ani vo veľkosti ani v dôležitosti Božím tajomstvám, ktoré skrývajú význam života a jeho budúcnosti. Sám Šalamún, tretí izraelský kráľ v poradí pod inšpiráciou [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 26
Celková čítanosť: 56272x
Priemerná čítanosť článkov: 2164x

Autor blogu

Kategórie