Založ si blog

Radšej 5 slov mysľou ako 10 000 jazykom

Túto podnecujúcu myšlienku vyjadril apoštol Pavol, keď pod inšpiráciou napísal svojim kresťanským spolubratom v meste Korint v liste 1. Korinťanom 14:1:

“No aj tak by som v zbore radšej povedal päť slov svojou mysľou, aby som aj iných poučil slovami, ako desaťtisíc slov jazykom.”

Keď apoštol Pavol hovoril o zázračných daroch svätého ducha, ktoré sa prejavovali v ranom kresťanskom zbore, zdôraznil potrebu používať myseľ alebo porozumenie.

Inými slovami, Pavol by radšej povedal päť slov svojou mysľou, aby poučil iných, ako 10 000 slov v inom jazyku, ktorému by nerozumeli.
Zázračne hovoriť cudzími jazykmi, ako sa to stalo na Letnice v roku 33 n.l. bolo ako znamenie pre neveriacich, zatiaľ čo prorokovanie pre veriacich.

Preto je múdre vyhnúť sa veľmi zložitým technickým jazykom v snahe urobiť dojem, ako to robia politici, a hovoriť pravdivo, jasne a zrozumiteľne na poučenie občanov.

Militantný ateizmus je reakcia a predzvesť

06.09.2014

Militantný ateizmus, ktorého poprednými zástancami a ambicióznymi predstaviteľmi dnes sú Richard Dawkins a Lawrence Krauss, okrem iných ateistov a evolucionistov, je reakcia na cirkevnú inkvizíciu, ktorá po stáročia bola najkrutejšou vládou v Európe a iných „kresťanských“ krajinách sveta. Historické knihy nám pomáhajú preskúmať minulosť cirkevnej vlády [...]

Šalamún o kráľoch a Božích tajomstvách

29.08.2014

Newyorkské dvojičky. Stratené malajzijské lietadlo MH370. Bahámsky trojuhojník. Alebo hocijaké iné svetské tajomstvo, ktorému určití ľudia venujú takmer celý svoj život, sa nikdy nemôžu porovnať ani vo veľkosti ani v dôležitosti Božím tajomstvám, ktoré skrývajú význam života a jeho budúcnosti. Sám Šalamún, tretí izraelský kráľ v poradí pod inšpiráciou [...]

Šesť pečatí v knihe Zjavenie – videnie 3.

26.06.2014

Tretie videnie odhaľuje, čo sa deje, keď Baránok (Ježiš Kristus) postupne otvára šesť pečatí. Po otvorení šiestej nastáva veľké zemetrasenie a prichádza veľký deň hnevu. Po otvorení prvých štyroch pečatí apoštol Ján videl štyroch jazdcov na koňoch. Prvý kôň bielej farby, symbolizuje víťazného jazdca Ježiša Krista. Ďalší traja jazdci na koňoch [...]

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 26
Celková čítanosť: 56305x
Priemerná čítanosť článkov: 2166x

Autor blogu

Kategórie