Šalamún o kráľoch a Božích tajomstvách

29. augusta 2014, srojas, Nezaradené

Newyorkské dvojičky. Stratené malajzijské lietadlo MH370. Bahámsky trojuhojník. Alebo hocijaké iné svetské tajomstvo, ktorému určití ľudia venujú takmer celý svoj život, sa nikdy nemôžu porovnať ani vo veľkosti ani v dôležitosti Božím tajomstvám, ktoré skrývajú význam života a jeho budúcnosti.

Sám Šalamún, tretí izraelský kráľ v poradí pod inšpiráciou písal, že je Božou slávou udržiavať hlboké duchovné pravdy ako tajomstvo, zatiaľ čo slávou kráľov, ktorí vládli Božiemu vyvolenému národu, je tieto tajomstvá najprv pochopiť a potom ich v pravom čase zjaviť Bohom vyvoleným ľudským ´kráľom´ (Prí.25:2).

Toto je zároveň aj Božie proroctvo cez izraelského kráľa Šalamúna, ktoré sa postupne a plne od prvého storočia nášho letopočtu splňuje medzi tými, ktrí ako učeníci Ježiša Krista v počte stoštyridsaťštyri tisíc budú vládnuť na nebesiach s Kristom ako jeho nesmrteľní králi i kňazi počas jeho tisícročnej vlády v Božom nebeskom Kráľovstve.

Svetské tajomstvá sú skryté pred obyčajným obyvateľstvom sveta, aby ich udržali pod kontrolou a v otroctve tomuto nespravodlivému systému vecí, ktorý je pod kontrolou vládcu tohto sveta. Božie tajomstvá, na druhej strane, ich oslobodzujú z hlbokého duchovného temna, v ktorom leží celý svet a dávajú im unikátnu nádej do budúcnosti!