Prvé videnie z knihy Zjavenie apoštola Jána

16. júna 2014, srojas, Nezaradené

Apoštol Ján ako väzeň dostal 16 videní o tom, čo Stvoriteľ a jeho Syn Ježiš urobia od  roku 1914 n.l. a počas 1000-ročnej vlády Krista po Armagedone.

V prvom videní vidí apoštol Ján už osláveného Ježiša Krista po pravici svojho Otca a Stvoriteľa a dostáva od neho sériu posolstiev pre kresťanské zbory.

Informáciu má ´napísať do zvitku a poslať siedmim zborom´ (Zjavenie 1:10,11). Číslo 7 má význam zahŕňujúc celok, takže všetkým zborom na Zemi!

Pozorným i podrobným štúdiom informácie tých zvitkov získame pochopenie všetkých závažných problémov, ktoré môžu postihnút veriacich!

Obsahujú zároveň povzbudenia pre verných, ktorí s ocenením a bez osobných ziskov slúžia verne Ježišovi na slávu Jeho Otca, Stvoriteľa všetkého života!

Prečo bez osobných ziskov? Lebo o tých, počnúc apoštolmi Ježiša a všetkých 144 000 pomazaných bratov Krista apoštol Pavol píše v 2. Korinťanom 6:4-10:

„Vo všetkom sa odporúčame ako Boží služobníci, ako chudobní, ale mnohých obohacujúci, ako tí, ktorí nemajú nič, a predsa vlastnia všetko.“

Akým spôsobom vlastnia všetko? Pretože ako pomazaní tvoria spolu manželku Ježiša Krista (Zjavenie 19:7), ktorý zdedil od svojho Otca celý vesmír! (Kolosanom 1:16)