Boh vypočúva najväčšieho z Orientálcov

26. mája 2014, srojas, Nezaradené

Bol to muž, ktorý žil pred veľa storočiami a bol významnejší ako ktorákoľvek hviezda športu alebo filmu alebo ktorýkoľvek člen kráľovskej rodiny – Jób.

Bola o ňom napísaná celá biblická kniha. I keď Stvoriteľ vypočúval Jóba, otázky, ktoré mu dával, sa týkajú i nášho postoja, existencie a budúcnosti.

Dal mu otázku: „Kto zahatal dverami more, ktoré začalo vychádzať, akoby vyrazilo z lona? Keď som mu dal oblak ako odev a hustú temnotu ako plienku a potom som

na ňom vyrazil môj predpis a zasadil závoru a dvere a potom som povedal: ´Až sem smieš prísť, a ďalej nie. A tu sú ohraničené tvoje pyšné vlny´.?“ – Jób 38:8 – 11.

Výraz zahatanie mora je o kontinentoch, oceánoch a prílivu a odlivu. Človek pozoruje tieto veci už tisíce rokov. Jedno odborné dielo hovorí:

„Rozmiestnenie kontinentálnych platforiem a oceánskych paniev na povrchu zeme už dávno patrí k najpútavejším predmetom vedeckého bádania a teoretizovania.“

Po tomto konštatovaní encyklopédia ponúka 4 možné vysvetlenia, ale poznamenáva, že sú to len hypotézy, ktoré nemajú dostatok dôkazov.

Určite to nebol človek, ktorý umiestnil Mesiac tak, aby pomáhal vytvárať príliv a odliv, ktoré neškodia ani pobrežiam, ani nám. Bol to Boh, ktorý tvorí obdivuhodné veci!