Založ si blog

Militantný ateizmus je reakcia a predzvesť

Militantný ateizmus, ktorého poprednými zástancami a ambicióznymi predstaviteľmi dnes sú Richard Dawkins a Lawrence Krauss, okrem iných ateistov a evolucionistov, je reakcia na cirkevnú inkvizíciu, ktorá po stáročia bola najkrutejšou vládou v Európe a iných „kresťanských“ krajinách sveta.

Historické knihy nám pomáhajú preskúmať minulosť cirkevnej vlády počas stáročí. Čo nám takáto štatistika zjavuje? Šokujúcu neúctu vzhľadom ku šťastiu, blahobytu a slobode obyčajného ľudstva. V skutočnosti cirkevná vláda bola neznesiteľným despotizmom. Spisovateľ Daniel Defoe v knhe The True-Born Englishman napísal:

„Zo všetkých morov, ktorými ľudstvo bolo prekliaté, cirkevná krutovláda je najhoršia.“

Militantný ateizmus je dnes zároveň predzvesťou Božieho súdu, ktorý neodvratne a rýchlejšie, ako si väčšina z ľudí dokáže predstaviť prichádza, o ktorom už pred 2000 rokmi pod inšpiráciou napísal už skoro sto ročný apoštol Ján v knihe Zjavenie, opisujúc symbolicky celosvetovú cirkev, ktorej hlavnou časťou je „kresťanstvo“, ako Veľký Babylon:

„A (Boží anjel) zvolal silným hlasom a povedal: ´Padol! Veľký Babylon padol a stal sa bydliskom démonov a úkrytom každého nečistého výparu a úkrytom každého nečistého a nenávideného vtáka´!“ – Zjavenie 18:2.

Radšej 5 slov mysľou ako 10 000 jazykom

26.09.2015

Túto podnecujúcu myšlienku vyjadril apoštol Pavol, keď pod inšpiráciou napísal svojim kresťanským spolubratom v meste Korint v liste 1. Korinťanom 14:1: “No aj tak by som v zbore radšej povedal päť slov svojou mysľou, aby som aj iných poučil slovami, ako desaťtisíc slov jazykom.” Keď apoštol Pavol hovoril o zázračných daroch svätého ducha, ktoré sa prejavovali v [...]

Šalamún o kráľoch a Božích tajomstvách

29.08.2014

Newyorkské dvojičky. Stratené malajzijské lietadlo MH370. Bahámsky trojuhojník. Alebo hocijaké iné svetské tajomstvo, ktorému určití ľudia venujú takmer celý svoj život, sa nikdy nemôžu porovnať ani vo veľkosti ani v dôležitosti Božím tajomstvám, ktoré skrývajú význam života a jeho budúcnosti. Sám Šalamún, tretí izraelský kráľ v poradí pod inšpiráciou [...]

Šesť pečatí v knihe Zjavenie – videnie 3.

26.06.2014

Tretie videnie odhaľuje, čo sa deje, keď Baránok (Ježiš Kristus) postupne otvára šesť pečatí. Po otvorení šiestej nastáva veľké zemetrasenie a prichádza veľký deň hnevu. Po otvorení prvých štyroch pečatí apoštol Ján videl štyroch jazdcov na koňoch. Prvý kôň bielej farby, symbolizuje víťazného jazdca Ježiša Krista. Ďalší traja jazdci na koňoch [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 26
Celková čítanosť: 56259x
Priemerná čítanosť článkov: 2164x

Autor blogu

Kategórie