Založ si blog

Prvé videnie z knihy Zjavenie apoštola Jána

Apoštol Ján ako väzeň dostal 16 videní o tom, čo Stvoriteľ a jeho Syn Ježiš urobia od  roku 1914 n.l. a počas 1000-ročnej vlády Krista po Armagedone.

V prvom videní vidí apoštol Ján už osláveného Ježiša Krista po pravici svojho Otca a Stvoriteľa a dostáva od neho sériu posolstiev pre kresťanské zbory.

Informáciu má ´napísať do zvitku a poslať siedmim zborom´ (Zjavenie 1:10,11). Číslo 7 má význam zahŕňujúc celok, takže všetkým zborom na Zemi!

Pozorným i podrobným štúdiom informácie tých zvitkov získame pochopenie všetkých závažných problémov, ktoré môžu postihnút veriacich!

Obsahujú zároveň povzbudenia pre verných, ktorí s ocenením a bez osobných ziskov slúžia verne Ježišovi na slávu Jeho Otca, Stvoriteľa všetkého života!

Prečo bez osobných ziskov? Lebo o tých, počnúc apoštolmi Ježiša a všetkých 144 000 pomazaných bratov Krista apoštol Pavol píše v 2. Korinťanom 6:4-10:

„Vo všetkom sa odporúčame ako Boží služobníci, ako chudobní, ale mnohých obohacujúci, ako tí, ktorí nemajú nič, a predsa vlastnia všetko.“

Akým spôsobom vlastnia všetko? Pretože ako pomazaní tvoria spolu manželku Ježiša Krista (Zjavenie 19:7), ktorý zdedil od svojho Otca celý vesmír! (Kolosanom 1:16)

 

Radšej 5 slov mysľou ako 10 000 jazykom

26.09.2015

Túto podnecujúcu myšlienku vyjadril apoštol Pavol, keď pod inšpiráciou napísal svojim kresťanským spolubratom v meste Korint v liste 1. Korinťanom 14:1: “No aj tak by som v zbore radšej povedal päť slov svojou mysľou, aby som aj iných poučil slovami, ako desaťtisíc slov jazykom.” Keď apoštol Pavol hovoril o zázračných daroch svätého ducha, ktoré sa prejavovali v [...]

Militantný ateizmus je reakcia a predzvesť

06.09.2014

Militantný ateizmus, ktorého poprednými zástancami a ambicióznymi predstaviteľmi dnes sú Richard Dawkins a Lawrence Krauss, okrem iných ateistov a evolucionistov, je reakcia na cirkevnú inkvizíciu, ktorá po stáročia bola najkrutejšou vládou v Európe a iných „kresťanských“ krajinách sveta. Historické knihy nám pomáhajú preskúmať minulosť cirkevnej vlády [...]

Šalamún o kráľoch a Božích tajomstvách

29.08.2014

Newyorkské dvojičky. Stratené malajzijské lietadlo MH370. Bahámsky trojuhojník. Alebo hocijaké iné svetské tajomstvo, ktorému určití ľudia venujú takmer celý svoj život, sa nikdy nemôžu porovnať ani vo veľkosti ani v dôležitosti Božím tajomstvám, ktoré skrývajú význam života a jeho budúcnosti. Sám Šalamún, tretí izraelský kráľ v poradí pod inšpiráciou [...]

Tunde Onakoya

Nigérijský šachista prekonal rekord, na Times Square hral šach cez 58 hodín

20.04.2024 17:26

Tunde Onakoya dúfa, že sa mu vďaka tomuto výkonu podarí zhromaždiť milión dolárov na podporu vzdelávania detí v Afrike.

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 26
Celková čítanosť: 56218x
Priemerná čítanosť článkov: 2162x

Autor blogu

Kategórie