Založ si blog

Chcel by si spoznať budúcnosť?

Všemohúci Boh oznámil dopredu, aké obrovské celosvetové zmeny nastanú. Napriek tomu, budúcnosť z jeho pohľadu je oslišná od toho, čo ľudia očakávajú.

Na rozdiel od samozvaných prorokov a rôznych expertov, ktorí predpovedajú ako bude naša Zem zničená, Stvoriteľ nás uisťuje, že tu bude trvať navždy:

„Boh založil zem na jej stanovených miestach. Nebude sa potácať na neurčitý čas čiže navždy.“ – Žalmy 104 :5.

A nielen to. Ale z biblických proroctiev sa môžeme dozvedieť i dôležité pravdy o Božej osobnosti, o jeho vlastnostiach a cieľoch do budúcnosti.

Cez svoje Slovo nám zjavuje svoju vôľu a oznamuje, že ľudia mu nie sú ľahostajní, ale že má o nich úprimný záujem a chce, aby sa tešili z úžasnej budúcnosti.

Radšej 5 slov mysľou ako 10 000 jazykom

26.09.2015

Túto podnecujúcu myšlienku vyjadril apoštol Pavol, keď pod inšpiráciou napísal svojim kresťanským spolubratom v meste Korint v liste 1. Korinťanom 14:1: “No aj tak by som v zbore radšej povedal päť slov svojou mysľou, aby som aj iných poučil slovami, ako desaťtisíc slov jazykom.” Keď apoštol Pavol hovoril o zázračných daroch svätého ducha, ktoré sa prejavovali v [...]

Militantný ateizmus je reakcia a predzvesť

06.09.2014

Militantný ateizmus, ktorého poprednými zástancami a ambicióznymi predstaviteľmi dnes sú Richard Dawkins a Lawrence Krauss, okrem iných ateistov a evolucionistov, je reakcia na cirkevnú inkvizíciu, ktorá po stáročia bola najkrutejšou vládou v Európe a iných „kresťanských“ krajinách sveta. Historické knihy nám pomáhajú preskúmať minulosť cirkevnej vlády [...]

Šalamún o kráľoch a Božích tajomstvách

29.08.2014

Newyorkské dvojičky. Stratené malajzijské lietadlo MH370. Bahámsky trojuhojník. Alebo hocijaké iné svetské tajomstvo, ktorému určití ľudia venujú takmer celý svoj život, sa nikdy nemôžu porovnať ani vo veľkosti ani v dôležitosti Božím tajomstvám, ktoré skrývajú význam života a jeho budúcnosti. Sám Šalamún, tretí izraelský kráľ v poradí pod inšpiráciou [...]

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

Michal Šimečka, Ide o pravdu

Šimečka v Ide o pravdu: Eurovoľby budú dôležitý signál dovnútra i navonok. Chceme zapustiť korene aj v samospráve

25.04.2024 12:00

Aj v prípade eurovolieb platí, že "nemôžu mať všetko", nebolo by dobré, aby koalícia mala najsilnejší hlas aj v europarlamente, hovorí Michal Šimečka.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 26
Celková čítanosť: 56262x
Priemerná čítanosť článkov: 2164x

Autor blogu

Kategórie