Založ si blog

Najrýchlejšie rastúci zločin sveta

Podľa generálneho riditeľa Organizácie Spojených Národov, zločinná činnosť, ktorej trh sa rozšíruje s najväčšou rýchlosťou je obchod s ľuďmi!

Úrad OSN, ktorý kontroluje drogy a má na starosti prevenciu medzinárodného zločinu, odhaduje, že obchodnci ovládajú asi 200 miliónov ľudí!

Keď to porovnáme s otroctvom pred 400 rokmi, kedy z Afriky sa vyviezlo približne 12 miliónov orokov, dnes je to takmer 30 miliónov len za minulých 10 rokov!

Sú to ženy a deti z juhovýchodnej Ázie, ktoré sa sťahujú za prácu v malých dielničkách a pracujú tam alebo za mizerne nízke mzdy alebo zdarma splácajúc si ´pôžičku´!

Ale väčšinou sú to sexuálne služby, ktoré ponúkajú pod tlakom svojich priekupníkov! A preto OSN navrhuje, aby vlády zaviedli znovu protiotrocké zákony!

Radšej 5 slov mysľou ako 10 000 jazykom

26.09.2015

Túto podnecujúcu myšlienku vyjadril apoštol Pavol, keď pod inšpiráciou napísal svojim kresťanským spolubratom v meste Korint v liste 1. Korinťanom 14:1: “No aj tak by som v zbore radšej povedal päť slov svojou mysľou, aby som aj iných poučil slovami, ako desaťtisíc slov jazykom.” Keď apoštol Pavol hovoril o zázračných daroch svätého ducha, ktoré sa prejavovali v [...]

Militantný ateizmus je reakcia a predzvesť

06.09.2014

Militantný ateizmus, ktorého poprednými zástancami a ambicióznymi predstaviteľmi dnes sú Richard Dawkins a Lawrence Krauss, okrem iných ateistov a evolucionistov, je reakcia na cirkevnú inkvizíciu, ktorá po stáročia bola najkrutejšou vládou v Európe a iných „kresťanských“ krajinách sveta. Historické knihy nám pomáhajú preskúmať minulosť cirkevnej vlády [...]

Šalamún o kráľoch a Božích tajomstvách

29.08.2014

Newyorkské dvojičky. Stratené malajzijské lietadlo MH370. Bahámsky trojuhojník. Alebo hocijaké iné svetské tajomstvo, ktorému určití ľudia venujú takmer celý svoj život, sa nikdy nemôžu porovnať ani vo veľkosti ani v dôležitosti Božím tajomstvám, ktoré skrývajú význam života a jeho budúcnosti. Sám Šalamún, tretí izraelský kráľ v poradí pod inšpiráciou [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 26
Celková čítanosť: 56202x
Priemerná čítanosť článkov: 2162x

Autor blogu

Kategórie