Založ si blog

Nečítaná kniha je svetový ťahák

Zaujímaví tí obyvatelia severamerického kontinentu, hlavne tí, ktorí žijú v krajine, ktorá sa volá USA alebo Spojené Štaty Americké po slovensky.

Jeden z ich časopisov v južnom štáte Texas vo Fort Worthe publikoval zaujímavé štúdia o týchto obyvateľoch najvyspelejšej krajiny sveta.

V jednej sa hovorí, že „Biblia ako kultúrny idol a duchovné meradlo je v úcte u miliardy veriacich v každej z troch hlavných svetových náboženstiev.

Hovorí, že je paradox, ktorý by vyskúšal i Šalamúnovú múdrosť, lebo napriek tomu, že je najväčším ťahákom v histórii planéty, skoro nikto ju nečíta!“

V druhej štúdii vyšlo najavo, že vyše 90 precent ľudí vlastní 3 preklady, dve tretiny ju nečítajú a väčšina nedokáže pomenovať štyri evanjéliá ani 5 z Desiatich prikázaní!

Okrem toho, väčšina obyvateľov tejto namocnejšej krajiny sveta priznáva, že pre nich Biblia, ten najväčší knižný ťahák v histórii tejto planéty je ´nepodstatná´ !

Radšej 5 slov mysľou ako 10 000 jazykom

26.09.2015

Túto podnecujúcu myšlienku vyjadril apoštol Pavol, keď pod inšpiráciou napísal svojim kresťanským spolubratom v meste Korint v liste 1. Korinťanom 14:1: “No aj tak by som v zbore radšej povedal päť slov svojou mysľou, aby som aj iných poučil slovami, ako desaťtisíc slov jazykom.” Keď apoštol Pavol hovoril o zázračných daroch svätého ducha, ktoré sa prejavovali v [...]

Militantný ateizmus je reakcia a predzvesť

06.09.2014

Militantný ateizmus, ktorého poprednými zástancami a ambicióznymi predstaviteľmi dnes sú Richard Dawkins a Lawrence Krauss, okrem iných ateistov a evolucionistov, je reakcia na cirkevnú inkvizíciu, ktorá po stáročia bola najkrutejšou vládou v Európe a iných „kresťanských“ krajinách sveta. Historické knihy nám pomáhajú preskúmať minulosť cirkevnej vlády [...]

Šalamún o kráľoch a Božích tajomstvách

29.08.2014

Newyorkské dvojičky. Stratené malajzijské lietadlo MH370. Bahámsky trojuhojník. Alebo hocijaké iné svetské tajomstvo, ktorému určití ľudia venujú takmer celý svoj život, sa nikdy nemôžu porovnať ani vo veľkosti ani v dôležitosti Božím tajomstvám, ktoré skrývajú význam života a jeho budúcnosti. Sám Šalamún, tretí izraelský kráľ v poradí pod inšpiráciou [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 26
Celková čítanosť: 56159x
Priemerná čítanosť článkov: 2160x

Autor blogu

Kategórie